Lær et nyt branchesprog: Sociale Medier

blogpost sociale medie begreber
Synes du det er svært at forstå sociale medie begreber som engagement, impressions, reach og awareness? Måske du har hørt, at de spiller en afgørende rolle i at opbygge en stærk online tilstedeværelse og connecte med dit publikum på en meningsfuld måde. Læs artiklen for at lær mere om, hvad de betyder.

 

Enhver branche har eget sit sprog

Hvis du arbejder i restaurationsbranchen, har du sikkert hørt en kok sige “ja tak” et par gange eller 7. På samme måde har håndværkerbranchen udtrykket “en død murer”, som kan lyde russisk for udefrakommende, men i virkeligheden er der tale om et rejsegilde (eller manglen deraf).

Det gælder også, når der er tale om de sociale medier i en markedsføringskontekst – og vi har gjort det nemt for dig! Hvis du er mest til at læse om sociale medie begreber, så læs endelig artiklen. Hvis du er en af dem, der helst vil se og høre informationen, så klik her og hop ned i bunden af artiklen, hvor fortæller Emilie samme information.

5 sociale medie begreber, som betyder lidt det samme og så alligevel ikke

I dagens digitale tidsalder er det afgørende for virksomheder at forstå og udnytte potentialet i sociale medier. Engagement, impressions, reach og awareness er vigtige begreber, der spiller en afgørende rolle i at opbygge en stærk online tilstedeværelse og forbinde med dit publikum på en meningsfuld måde.

  1. Lad os starte med engagement. Dette omfatter interaktion og forbindelse med dit publikum. Det handler om at skabe et rum, hvor dine kunder kan dele deres tanker, stille spørgsmål eller kommentere dit indhold. Ved at opmuntre til engagement kan du skabe en dybere forbindelse til dit publikum, hvilket kan føre til øget loyalitet og større chancer for konverteringer til salg. Det er vigtigt at lytte, besvare og interagere med dit publikum for at skabe en meningsfuld dialog.
  2. Impressions handler om antallet af gange dit indhold er blevet vist på sociale medier, altså hvor mange der har klikket ind på dit indhold. Det er dog vigtigt at bemærke, at impressions alene ikke er en målestok for succes. Det handler mere om at få dit indhold forbi algoritmerne og foran dine følgere. At skabe indhold af høj kvalitet og relevans er nøglen til at generere flere impressions og nå ud til så mange mennesker som muligt.
  3. Reach handler om antallet af brugere, der ser dit indhold. Det er et mål for, hvor bredt dit budskab når ud til. Hvis du ønsker at øge din rækkevidde, kan du overveje strategier som hashtag-brug, delt indhold og samarbejde med influencere eller andre virksomheder for at nå ud til et større netværk af mennesker. Reach er afgørende for at øge din synlighed og skabe bevidsthed om din virksomhed.
  4. Awareness er et centralt aspekt af sociale medier. Det handler om at skabe opmærksomhed omkring din virksomhed, dit brand og dine produkter eller tjenester. Ved at være til stede på sociale medier kan du nå ud til et bredt publikum og opbygge en stærk bevidsthed omkring, hvem du er, og hvad du står for.

Wayfab forstår vigtigheden af sociale medier og hjælper virksomheder med at øge engagement, impressions, reach og awareness for vores kunder. Tag kontakt til os for at høre, hvordan vi kan hjælpe dig med den bedst mulige tilstedeværelse på de sociale medier for dig.

Susanne Bertelsen – wayfab

Udfyld kontaktformularen eller giv Susanne et kald på
6026 1830

Flere artikler