Hvordan SEO-optimerer man selv sin hjemmeside? 10 SEO tips

Hvordan SEO-optimerer man selv sin hjemmeside? – wayfab

1. Søgeords research

Start med at identificere de søgeord, der er relevante i din branche og din virksomhed. Et godt værktøj, vi også bruger hos wayfab er Google Keyword Planner.

2. Optimer titler og meta-beskrivelser

Title-tags og meta-beskrivelser er en teknisk hjørnesten, når det kommer til SEO. wayfabs bedste råd: Skriv engagerende, relevante beskrivelser og titler, som indeholder dine nøgleord, og samtidig fanger brugerens opmærksomhed i søgeresultaterne.

Bonus tip: Husk at holde dig indenfor det maksimale antal tegn, som er 60 tegn for titler og 160 tegn for meta-beskrivelser.

3. Kvalitetsindhold

Sørg for at lave originalt, informativt og brugerorienteret indhold, hvor dine nøgleord bruges naturligt. wayfabs kommentar: AI er godt, men lad nu være med at copy-paste det direkte ind på din side.

AI er ligesom at bruge lommeregner – overhovedet ikke snyd. Men efterhånden kan Google godt regne ud, hvilket indhold er skrevet af AI og hvilket indhold er skrevet af rigtige personer. Og det kan nok ikke komme bag på nogen, hvilket indhold Google giver den bedste placering. Læs om blogindlæg skrevet med AI her.

4. Teknisk optimering

Hastighed, sikkerhed, og responsivt design (også kaldet mobilvenlighed).
Gentag det med os: “Hastighed, sikkerhed og responsivt design”.

Hastighed fordi du maksimalt har 3 sekunder før din bruger allerede hader din side.
Sikkerhed fordi ingen gider en usikker protokol – eller at blive hacket.
Responsivt design fordi det er pisse irriterende, når en hjemmeside ikke virker på mobilen – og det ved Google også godt.

5. Brugervenlighed

En klar struktur, gode interne links og et gennemtænkt sitemap, er med til at gøre din hjemmeside nem at navigere i og forstå, både for dine brugere og for Googles crawlers.

6. Billedoptimering

Store billeder giver langsom loadhastigheder, og er slet ikke nødvendige på de fleste hjemmesider. Sats gerne efter at din fil ikke er for meget over 100 KB og passer i bredden med der hvor den skal vises. Husk også at inkludere alt-tekster og relevante filnavne, som indeholder dine søgeord.

Hvordan SEO-optimerer man selv sin hjemmeside?

7. Linkbuilding

Et godt link er det samme som en god anbefaling. Derfor er linkbuilding en god SEO-strategi, som er med til at øge din sides autoritet og troværdighed udadtil.

8. Sociale Medier

Når du deler indhold på dine sociale platforme, er det med til at øge synligheden og skabe en vej ind til din hjemmeside – hvis du husker at linke til den. Det er faktisk et rigtigt fint sted at starte, når du skal arbejde med ekstern linkbuilding.
Du kan besøge os på Facebook og Instagram.

9. Analyse og justering

Data, data, data – vi elsker data. Det gør din SEO-indsats målbar og kan give dig et værktøj til at se hvad der virker og hvad der ikke virker. Hos wayfab vil vi i hvert fald gerne anbefale, at du lærer de grundlæggende elementer i Google Analytics.

10. Hold dig opdateret

Google ændrer løbende på det, de ser som best practices og deres algoritme. Derfor er det også vores bøn, at du ikke ser SEO som en one-and-done, men i stedet for en løbende langsigtet indsats.
Er din hjemmeside søgemaskineoptimeret?

Har du brug for hjælp til at komme i gang med SEO?

Hos wayfab har vi både teknisk know-how og speciale i godt indhold – den perfekte kombi, når der skal laves SEO. Kontakt os her.

Her kan du se vores SEO Priser og pakker >>

Susanne Bertelsen – wayfab

Udfyld kontaktformularen eller giv Susanne et kald på
6026 1830

Flere artikler