Tekstforfatning: Sådan skriver du levende tekster med tillægsord

levende tekster

Tekster er som planter, de er flottest, når de er i live, og knap så flotte når de er døde. Hvis du vander dem, plejer dem, og giver dem lidt kærlighed, så gror de. Hvis du tror, at de vokser af sig selv, så tager du grueligt fejl. Derfor vil vi nu give vores tips til, hvordan du skriver levende tekster, der er lige så flotte som frodige planter.


[read_meter]


Levende tekster med detaljer

Et snedigt trick til at få levende tekster er at bruge flere beskrivende tillægsord. På den måde kan du lave nogle iøjnefaldende beskrivelser, som holder læseren fanget i dit spind af en tekst.

Når du skriver dine levende tekster, skal du hele tiden have i baghovedet, om du kan gøre dine beskrivelser endnu mere detaljeret. Jo flere detaljer dine tekster har, jo bedre tekster skriver du, fordi du skaber et billede i læserens hoved.

Tænk eksempelvis på et træ om efteråret. Er det et stort træ med orange blade? Eller er det et kastanjetræ med blade i gyldne farver, og grønne, piggede kastanjerfrugter hængende under trækronerne.

Selvom både stort og orange er tillægsord, så giver de ikke særligt detaljerede, indre billeder hos læseren. Når vi derimod fortæller læseren, at det er et kastanjetræ, at kastanjefrugterne er grønne og piggede, mens bladene har gyldne farver, så skaber vi levende tekster. Det er nemlig, når du er mere specifik i dine tekster, og leger med ordene, at billederne gror i læserens hoved. Og så bliver det langt nemmere at fastholde deres interesse. Du planter altså et lille frø hos læserne, så de husker dig, fordi du formåede at fastholde deres interesse med dine levende tekster.


Eksempel på levende tekster

Lad os tage et par eksempler med SoMe tekster.

Eksempel 1
Godmorgen, så er butikken fyldt op med nye blomster. Vi har fået et begrænset parti liljer, så der er til dem, der kommer først. Vi ses i butikken.

Eksempel 2
Good Morning Sunshines! Her til morgen er butikken fyldt med duften af friske blomster. Blomsterbinderen har nemlig været ekstra tidligt oppe for at binde de smukkeste, hvide liljer i bundter. Der er kun et begrænset parti, så få fart i fusserne, hvis I skal nå det.

Ved ovenstående eksempler er det tydeligt, hvordan det i eksempel to, er muligt at forestille sig blomsterbutikken, hvorimod eksempel et kun leverer informationer. Ved at være konkret og bruge beskrivende tillægsord, gør vi teksten langt mere interessant, og vækker interesse hos læseren. Ved eksempel to forestiller vi os, at vi allerede står i køen med et bundt liljer i hånden. Det er ikke lige så nemt at forestille sig ved eksempel et. Det er fordi at eksempel to, er et eksempel på levende tekster, som skaber indre billeder hos læseren.


Plej’ dine tekster, så de bliver endnu mere livlige

Så altså, det kan godt betale sig at bruge lidt mere tid og energi, når du skriver, så du skaber levende tekster. For i sidste ende, vil den tid og energi du har brugt, betale sig tilbage i form af flere læsere og dermed flere potentielle kunder.

Derfor skal du huske, at når du skal skrive levende tekster, så skal du vande og pleje dem med unikke tillægsord og give dem noget personlig kærlighed med lækre detaljer. Sådan skaber du endnu mere levende teksterne, der vil blive lige så flotte som frodige planter.


Det kan virke som en større opgave at skrive levende tekster, men husk på at øvelse gør mester. Og vil du hellere bruge tiden på det, du har specialiseret dig i? Så lad wayfab hjælpe dig med tekstforfatning. Kontakt os på 6026 1830 eller via formularen. Vil du se, hvordan vi gør vores tekster mere levende, så besøg vores Instagram.

Susanne Bertelsen – wayfab

Udfyld kontaktformularen eller giv Susanne et kald på
6026 1830

Flere artikler